Historien om Business lån

De første business lån kan muligvis dateres tilbage til det antikke Grækenland. En af de vigtigste tjenester, der tilbydes af græske bankfolk var udlån af penge til finansiering af transport af gods fra skibe. De lånte også penge til minedrift, og opførelse af offentlige bygninger. Senere, i løbet af middelalderen flygtede jøderne for deres liv til Italien, hvor de stødte korn landmænd søger penge til at støtte deres virksomheder. De kristne, der var de aktuelle bosættere i Italien, blev forbudt synd af åger, eller opkræve et gebyr for brug af penge. I dag, bruges ordet åger til at beskrive markedsføring urimeligt renter på lånte penge. Derfor, det åbnede døren for nyankomne, jøder (der var købmænd), at låne penge til landmændene. Udtrykket “merchant bank” stammer fra denne oprindelse og var en af de første banker, der tilbydes “business” lån til landbrugeren, korn. Købmænd forblev den vigtigste kilde til finansiering af handel og business lån langt ind i 1700-tallet.
I 1781 modtog den første kommercielle bank et charter om indarbejdelse i Nordamerika. De gav kortfristede kreditter til amerikanske handlende, som derefter udvidet dem til grossister af deres import, og grossisterne videregivet dem til urban detailhandlere, land butikker og peddlers. Af 1789 pralede nationen tre kommercielle banker.
En af de mest berømte mænd kendt for udlån af den “lille mand” penge for business er A.P. Giannini. Historikere har henvist til ham som “America’s banker”. Indtil dette tidspunkt, ville de fleste banker kun lån penge til dem, der var rige. I 1904 åbnet Giannini Bank of Italy i San Francisco. Hårdt arbejdende indvandrere søger at åbne forretninger og køber hjem fik lejlighed til endelig låne penge. Efter jordskælvet, som ødelagde en stor del af byen i 1906, kom Giannini igen igennem; at give lån til folk at genopbygge deres tabte forretninger. Ved midten af 1920 ‘ erne ejede han den tredjestørste bank i nationen. I 1930 dannede han Bank of America, som modstod depressionen, finansiering store industrielle og landbrugsmæssige interesser, samt opbygning af Californiens filmindustrien og endda udlåner penge til byen til bygningen af Golden Gate Bridge.
En af de vigtigste typer af business lån ledige til amerikanerne er bakket eller garanteret af den amerikanske regering. Disse lån er tilgængelige for små virksomheder og almindelige mennesker, der ikke kan kvalificere sig til andre business lån. Investment Company Act of 1958 etableret Small Business Investment Company Program. Dette program gør det muligt for regeringen at regulere og give midler til privatejet og drives venturekapital investeringsselskaber. Disse virksomheder så give igen lån til højrisiko små virksomheder. Siden 1958, har regeringen gennem Small Business Administration sætte næsten 30 milliarder dollars i hænderne på virksomhedsejere til at finansiere deres vækst. I øjeblikket, fungerer SBA med minoriteter og kvinder med hensyn til deres erhvervsprojekter (www.sba.gov).
Gennem historien, købmænd, bankfolk og regeringsorganer har været at holde entrepreneur’s drømme i live ved at tillade dem at låne kapital baseret på en idé, service eller produkt. Disse drømme er stadig i live og godt i dag, og er ved at blive realiseret hver dag takket være regeringerne og bankfolk både.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *